Συγκρούσεις Στρατοχωροφυλακής- Κούρδων αυτονομιστών στην νοτιοανατολική Τουρκία





Μάιος 31, 2020. 09:14

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εσωτερικών διεξήχθη επιχείρηση εσωτερικής ασφάλειας στην περιφέρεια Μπιτλίς.

 Σε αυτήν έλαβαν μέρος η επαρχιακή διοίκηση Χωροφυλακής και η επαρχιακή διεύθυνση Ασφάλειας.



Στη διάρκεια της εξόρμησης έγιναν συγκρούσεις με Κούρδους αυτονομιστές, μέλη του PKK, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σκοτώθηκαν τρεις Κούρδοι αυτονομιστές.


Στην ίδια περιοχή ίσχυσε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 19 χωριά προκειμένου να εντοπιστούν (από UAV) οι Κούρδοι αυτονομιστές.



Συγκρούσεις και στην επαρχία του Χακάρι


Συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων ανταρτών στην περιοχή Τσουκούρτζα του Χακάρι ξέσπασαν το βράδυ της 30ης Μαΐου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.


Κατά τις συγκρούσεις οι τουρκικές δυνάμεις είχαν τη συνδρομή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων καθώς και οπλισμένα UAV, ενώ ήρθαν σε ενίσχυση ελικόπτερα επίθεσης και επιπρόσθετα στρατεύματα, όπως αναφέρεται.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr