Τουρκικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Τυνησία για βοήθεια στη Λιβύη

Sol Gazete


Μάιος 8, 2020. 19:49


Τουρκικό μεταφορικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τυνησίας, Ζάρζις, για να μεταφέρει βοήθεια στη Λιβύη μέσω διέλευσης των χερσαίων συνόρων.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα  της Turk Press και της Sol Gazete, η προεδρία της Τυνησίας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι επέτρεψε σε τουρκικό αεροπλάνο φορτωμένο με ιατρική βοήθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της παραλιακής πόλης Ζάρζις για παράδοση στη Λιβύη των τουρκικών πακέτων.


Η Τυνησία, είχε δηλώσει ότι δεν επιτρέπει καμία ξένη δύναμη να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για παρέμβαση στη σύγκρουση στη Λιβύη, σήμερα ανακοίνωσε ότι οι τελωνειακές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφάλειας της χώρας θα παραδώσουν τη βοήθεια  στην κυβέρνηση Εθνικής  Συμφωνίας της Τρίπολης από τη συνοριακή διέλευση Ρας Τζεντίρ.


Η προεδρική δήλωση δεν ανέφερε επιπλέον λεπτομέρειες, αλλά είναι πιθανόν ότι η βοήθεια θα ληφθεί από εκπροσώπους του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ που η Τουρκία τον υποστηρίζει στρατιωτικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr