Ο Σέρβος πρόεδρος και ο Πατριάρχης ανησυχούν για τις συλλήψεις ιερέων στο Μαυροβούνιο



Μάιος 13, 2020. 20:22

Βελιγράδι.


Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΣΟΕ) Ειρηναίος, εξέφρασαν σήμερα "σοβαρή ανησυχία για τη σύλληψη του επισκόπου Ιωαννίκιου και ιερέων της ΣΟΕ στο Μαυροβούνιο και εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι Σέρβοι θα αφεθούν ελεύθεροι «σε μια εποχή που κανένα λογικό άτομο δεν θέλει αναταραχές», ανακοίνωσε το γραφείο του Σέρβου προέδρου.



Σύμφωνα με ανταπόκριση από το Βελιγράδι, ο Ειρηναίος είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βούτσιτς ότι «το κράτος του Μαυροβουνίου διώκει τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», ενώ ο Σέρβος πρόεδρος «έδωσε πλήρη υποστήριξη στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, σε μια προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων με διάλογο, με ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό στη ΣΟΕ».


Ο Βούτσιτς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο επίσκοπος Ιωαννίκιος και άλλοι ιερείς που συνελήφθησαν θα απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό.


Ο επίσκοπος Ιωαννίκιος τέθηκε υπό κράτηση για 72 ώρες μετά από ανάκριση στο γραφείο του εισαγγελέα της Βασικής Εισαγγελίας της πόλης Νίκσικ για μια λειτουργία στην πόλη, στην οποία προσήλθαν αρκετές χιλιάδες πιστοί, παρά την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων στο Μαυροβούνιο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr