Χασίμ Θάτσι: Ονειρεύομαι οι δήμοι της νότιας Σερβίας να ενταχθούν στο Κοσσυφοπέδιο



 Φωτό αρχείου- Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς(α), η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάθριν Άστον και ο Χασίμ Θάτσι.

Μάιος 23, 2020. 09:21


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ότι το ‘όνειρό του’ είναι οι δήμοι της νότιας και κεντρικής Σερβίας, Πρέσεβο, Μέντβεντζα και Μπουγιάνοβατς να ενταχθούν στο λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, γράφει η σερβική b92.



Είπε ότι δεν υπήρχε σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, ότι πιστεύει στην αμερικανική διαμεσολάβηση και επεσήμανε ότι "όποιος μιλά για ανταλλαγή εδαφών το κάνει αυτό για εσωτερική χρήση, καθώς αυτό δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα οπουδήποτε , πόσο μάλλον στην Ουάσιγκτον», αναφέρει δημοσίευμα επικαλούμενο το Kosovo Online.


Αποκάλεσε τις κατηγορίες του απερχόμενου πρωθυπουργού Άλμπιν Κούρτι για μυστική συμφωνία με τη Σερβία «φήμες του πεζοδρομίου», επειδή δεν υπάρχει συμφωνία.



«Οι ισχυρισμοί του Κούρτι σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι φήμες. Δεν υπάρχει μυστική συνάντηση ή συμφωνία. Αυτό που συνέβη στην Ουάσινγκτον ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης για την επανάληψη του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα», δήλωσε ο Θάτσι.


Τόνισε, επίσης, ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα περάσει από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr