Η Τουρκία απειλεί τον Χαλίφα Χαφτάρ



Μάιος10, 2020. 20:27

«Θα θεωρήσουμε τα στοιχεία του Χαφτάρ ως νόμιμο στόχο, ένα προσβληθούν τα συμφέροντά μας στη Λιβύη», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.



Με αφορμή την επίθεση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις υποδομές του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ θα θεωρηθεί νόμιμος στόχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


«Οι παράνομες δυνάμεις των πολιτοφυλακών που συνδέονται με τον πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη ξεκίνησαν πρόσφατα επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών χωρίς διακρίσεις. Στοιχεία που συνδέονται με τον Χαφτάρ εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους, εκτός από τον έντονο βομβαρδισμό  του πυροβολικού σε οικισμούς στο κέντρο της Τρίπολης στις 9 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.


«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης»


Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι «είναι απαράδεκτο τα Ηνωμένα Έθνα να παραμένουν ανενεργά ενόψει αυτής της βιαιότητας».


«Είναι απαράδεκτο τα Ηνωμένα Έθνη να παραμείνουν ανενεργά ενάντια σε αυτήν την κτηνωδία. Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, ο οποίος δολοφονεί τον λαό του, χωρίς διακρίσεις σε  παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας. 

Η Τουρκία, ως φίλος και αδελφός θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα της Λιβύης για την προστασία του λαού της Λιβύης», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr