Αντιπολίτευση Τουρκίας σε Ερντογάν: Άλλαξε τον υπουργό Άμυνας αν δεν θέλεις πραξικόπημα



Μάιος 11, 2020. 23:25

Ο αρχηγός της κύριας αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP),  Κεμάλ Κιλισντάρογλου κάλεσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απομακρύνει τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εάν ο αρχηγός του κράτους υποψιάζεται νέα απόπειρα πραξικοπήματος μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.



 «Ποιος μπορεί να πραγματοποιήσει πραξικόπημα; Ο στρατός μπορεί. Αν πρόκειται για πραξικόπημα, αυτός (ο Ερντογάν) θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Χουλουσί Ακάρ με κάποιον άλλο και να αποτρέψει όποιο πραξικόπημα », δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στην τουρκική έκδοση Yeniçağ στις 11 Μαΐου.


Το θέμα της προετοιμασίας ενός νέου πραξικοπήματος εμφανίστηκε πρόσφατα, αφού τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί παρατηρητές και ανώτεροι αξιωματούχοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγόρησαν το CHP για «έκκληση σε πραξικόπημα». 


Οι αρχές διαπίστωσαν σημάδια επερχόμενου πραξικοπήματος, για παράδειγμα, με τα λόγια του προέδρου του παραρτήματος του CHP στην Κωνσταντινούπολη, Κανάν Καφταντζίογλου, που ανέφερε ότι περιμένει την επικείμενη αλλαγή της κυβέρνησης.


«Περιμένω αλλαγή κυβέρνησης όπως δείχνουν κοινωνιολογικές έρευνες καθώς και αλλαγές στο (πολιτικό) σύστημα», είπε στις 30 Απριλίου ένα από τα κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, προκαλώντας μια εξαιρετικά οδυνηρή αντίδραση από το κυβερνών AKP, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr