Η φρεγάτα «Ύδρα» αποχωρεί από την επιχείρηση ‘Ειρήνη’- πηγαίνει η «Σπέτσαι»



Μάιος 28, 2020. 08:06

Η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού κλάσης MEKO – 200N, "ΥΔΡΑ" (F-452) που συμμετέχει στην επιχείρηση ‘IRINI’ υπό την ηγεσία της EUNAVFOR, έπρεπε να επιστρέψει στη ναυτική βάση της Σούδας στις 26 Μαΐου, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων. 


Η φρεγάτα Ύδρα συμβάλλει στην επιχείρηση από τις 12 Μαΐου, όπως σημειώνει η Naval News.


Ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει η φρεγάτα ‘ΣΠΕΤΣΑΙ’ (F-453). Πριν από τη συμμετοχή στην επιχείρηση ‘Irini’, το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί ειδικά για αυτήν την αποστολή στο Ναυτικό Τακτικό Κέντρο Εκπαίδευσης που ξεκίνησε στη Βάση της Σούδας.


Η EUNAVFOR MED IRINI ξεκίνησε τη λειτουργία της στη θάλασσα με τη γαλλική φρεγάτα Jean Bart και ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας που συνέβαλε το Λουξεμβούργο στις 4 Μαΐου 2020.


Επτά χώρες συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Μάλτα και Λουξεμβούργο.


Η επιχείρηση ‘IRINI’, (από την ελληνική «ειρήνη»), έχει ως βασικό καθήκον την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ μέσω της χρήσης εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων. 


Συγκεκριμένα, η αποστολή θα είναι σε θέση να διενεργεί επιθεωρήσεις σκαφών στην ανοικτή θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρει όπλα ή σχετικό υλικό από και προς τη Λιβύη σύμφωνα με την απόφαση 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr