Έκκληση στη διεθνή κοινότητα ενάντια στην τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη- Συμβούλιο Φυλών



Μάιος 23, 2020. 20:05

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Φυλών της Λιβύης έκανε έκκληση σε «όλες τις αραβικές και ισλαμικές κυβερνήσεις και λαούς, τον Αραβικό Σύνδεσμο και το Συμβούλιο Ασφαλείας, να λάβουν αποφασιστική στάση ενάντια στην τουρκική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης».


Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο χαιρέτισε την ενημέρωση από την Αρχηγό της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με την προμήθεια όπλων και την παρουσία τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης.


Σύμφωνα, εξάλλου, με τον διοικητή της δυτικής στρατιωτικής ζώνης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγό  Ιντρίς Μαντί, η Τουρκία ετοιμάζει τώρα τη βάση αλ Ουατίγια - νοτιοδυτικά της Τρίπολης, ως τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση για τον τουρκικό στρατό εκτός της επικράτειάς της, μετά την κατάληψή της από τις ένοπλες ομάδες της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού.


The Address Libya Journal

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr