Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ: Η ‘άνοια’ των Σκοπίων μπορεί να θεραπευτεί με την επιμονή μας




Μάιος 5, 2020. 22:49

Σόφια.

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι η άνοια των Σκοπίων μπορεί να θεραπευτεί με μια σταθερή, συνεπή, αισιόδοξη βουλγαρική πολιτική.



Το σχόλιο έγινε εξαιτίας της ανοιχτής επιστολής του προέδρου της ομάδας εργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, Ηλία Ντιμόφσκι, ο οποίος «έκανε μια σκανδαλώδη ανάγνωση της  βουλγαρικής ιστορίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι, όσοι οι Βούλγαροι είναι Έλληνες».


Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ,  αυτή η άποψη για τα ιστορικά θέματα βασίζεται σε μια βαθιά μαρξιστική- λενινιστική αντίληψη.


«Επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα κλισέ του κομμουνισμού. Δεν τους ζητήσαμε να ενταχθούν στην ΕΕ, αυτοί το θέλαν , έχουν διχασμένη  προσωπικότητα και σχιζοφρένεια. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτραπεί σε μια χώρα να εισέλθει στην ΕΕ, όταν προσπαθεί με βάναυσο και κυνικό τρόπο να παραποιεί την ιστορία του βουλγαρικού λαού. Η επιλογή είναι δική τους. 

Άλλωστε η Συνθήκη Φιλίας μεταξύ μας καθορίζει  ότι όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα από την κοινή μας ιστορία θα επιλυθούν και μόνο τότε θα λάβουν την υποστήριξή μας», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.


«Η Βουλγαρία βγήκε με μια θέση – πλαίσιο και είπε ότι δεν είμαστε εναντίον της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, αλλά η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από το πότε θα ξεκαθαριστεί αυτή η εγκληματική υποτροπή από τους ‘Βούλγαρους’ πολιτικούς των Σκοπίων.


Όταν δεν σταματούν να διεκδικούν την ιστορία μας, όταν αρνούνται τα γεγονότα, όταν  αλλάζουν τα βιβλία της ιστορίας τους, που λένε ότι οι Βούλγαροι ήταν κατακτητές, θα δώσουμε εμείς την συγκατάθεσή μας;» είπε ο Καρακατσάνοφ.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr