Αλβανός πολιτικός: Να πούμε την αλήθεια- Ο Σκεντέρμπεης υπερασπίστηκε τον Σταυρό όχι την Αλβανία!



Μάιος 27, 2020. 08:36

Ο Πασκάλ Μίλο, Αλβανός ιστορικός, πολιτικός και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, σε τηλεοπτική συζήτηση για τη μεγαλύτερη αλβανική προσωπικότητα, τον Γεώργιο Καστριώτη Σκεντέρμπεη, δήλωσε ότι «πρέπει να κατέβουμε (από τα σύννεφα) στη γη» για να δούμε την πραγματικότητα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Με έναν ασυνήθιστο λόγο ο Μίλο  είπε ότι η μητέρα του Καστριώτη ήταν Σλάβα, ενώ ο εθνικός ήρωας των Αλβανών γεννήθηκε Ορθόδοξος.


Ο Μίλο προχώρησε ακόμη περισσότερο, προκαλώντας δυσαρέσκεια, προσθέτοντας ότι τα ονόματα των παιδιών του Ιωάννη (Γκιον) Καστριώτη είχαν σλαβική καταγωγή.


«Αν θέλουμε να προσγειώσουμε τον Σκεντέρμπεη, θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα που τα έχουν πει οι ιστορικοί με την πάροδο του χρόνου, εδώ και αιώνες», είπε χαρακτηριστικά ο Μίλο.


Επιπρόσθετα, ο Αλβανός πολιτικός ανέφερε διατριβή σύμφωνα με την οποία ο Γεώργιος Καστριώτης Σκεντέρμπεης αγωνίστηκε για την προστασία του Χριστιανισμού και όχι για τους Αλβανούς!





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr