Η αλβανική διασπορά ζητά δικαίωμα ψήφου



Μάιος 24, 2020, 20:42

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Αλβανικής Διασποράς, με ανακοίνωσή του αντέδρασε στην κατεδάφιση του κτηρίου του Εθνικού Θεάτρου των Τιράνων, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως αποτρόπαια και αντιδημοκρατική.



Το Συμβούλιο ζητά από τα κόμματα της Αλβανίας να δώσουν στην αλβανική διασπορά το δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές του 2021.


Το Συντονιστικό Συμβούλιο, ως όργανο έχει καθήκον να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της διασποράς και να αποτελεί γέφυρα σύνδεσης με τους θεσμούς της πατρίδας, τονίζει μάλιστα ότι παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία.


Επίσης, θεωρεί ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Αλβανών πολιτών και των αρχών της δημοκρατίας   αποτελεί ουσιώδη ευθύνη για το αλβανικό κράτος στο δρόμο προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Το δικαίωμα ψήφου των Αλβανών πολιτών στη Διασπορά είναι δικαίωμα που διασφαλίζεται από το Σύνταγμα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει άρνηση. Το Συντονιστικό Συμβούλιο θεωρεί ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία στην Αλβανία το θεμελιώδες αυτό δικαίωμα να επιτραπεί στους Αλβανούς πολίτες και όλα τα πολιτικά κόμματα να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή της διασποράς στις επόμενες εκλογές του 2021».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr