Λιβύη: Σοβαρές οι απώλειες για την Τουρκία ο βομβαρδισμός αποθηκών στη Μισράτα





Μάιος 7, 2020, 18:23

Σοβαρές παρουσιάζονται οι απώλειες του τουρκικού οπλοστασίου που φυλάσσονταν σε στρατιωτικές αποθήκες της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας ή της ‘ Εθνικής Ισλαμικής Κοινωνίας’ - Al_Wefaq του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, από τον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Μισράτα.




Κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ Μισμάρι, ο οποίος απέστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν,  για καταστροφή όλων των τουρκικών όπλων και των τουρκικών UAV Bayraktar TB2 που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Τρίπολης στη Μισράτα, από τον στρατό της Λιβύης και την πολεμική αεροπορία των ΗΑΕ.


Η κυβέρνηση του Σάρατζ, ωστόσο, διατύπωσε την άποψη ότι οι στρατιωτικές αποθήκες που καταστράφηκαν περιείχαν υλικά που είχαν αποθηκευτεί πριν από την κατάρρευση του Μουαμάρ Καντάφι, το 2011.

Απεναντίας, άλλα δημοσιεύματα, διαψεύδουν αυτήν την εικασία, αφού οι αποθήκες κατασκευάστηκαν μετά το 2012, μάλιστα, με τη βοήθεια της Τουρκίας, όπως σημειώνεται κάτωθεν.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr