Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Ζόραν Ζαέφ: Εάν κερδίσω τις εκλογές θα υλοποιήσω πλήρως τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία - Έχουμε κοινή ιστορίαΜάιος 21, 2020. 21:16

Ο πρόεδρος της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας», Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές  εκλογές στη χώρα το καλοκαίρι, θα εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία Γειτονίας με τη Βουλγαρία.Την υπόσχεση αυτή έδωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Star’, επισημαίνοντας ότι μέρος της ιστορίας των Σκοπίων είναι κοινή με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Vecer.


«Είναι φυσικό η Βουλγαρία να θέλει την εφαρμογή της Συμφωνίας. Θέλουμε και εμείς να εφαρμοσθεί η συμφωνία και λέμε ανοιχτά ότι αποδεχόμαστε την κοινή ιστορία, σε αυτήν τη συμφωνία. Μέρος της ιστορίας μας είναι η ιστορία τους, και μέρος της δικής τους είναι δική μας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιστορικό πρόσωπο Γκότσε Ντέλτσεφ, βρισκόταν τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Μακεδονία, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr