Ο πρόεδρος της Κύπρου χαιρετίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την περιφερειακή σταθερότητα



Μάιος 29, 2020. 20:58

Κάιρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξήρε τις προσπάθειες της Αιγύπτου για  την επίτευξη σταθερότητας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς και την παράνομη μετανάστευση, σε τηλεφωνική κλήση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, σύμφωνα με δήλωση της αιγυπτιακής Προεδρίας.

Ο Αναστασιάδης επαίνεσε επίσης τον ζωτικό ρόλο της Αιγύπτου στη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.


Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο Σίσι και ο Αναστασιάδης συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας, στο πλαίσιο του Φόρουμ ‘EastMed Gas’.


Συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από αυτήν. Και οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας στον τομέα αυτό.


Egypt affirms supporting the rights and sovereignty of Cyprus concerning its resources in the Eastern Mediterranean Region, within the framework of international law and the United Nations Convention on the Law of the Sea, the Egyptian foreign ministry sa


Ο Σίσι και ο Αναστασιάδης εξέτασαν επίσης τις εξελίξεις στην κατάσταση της Λιβύης. 

Ζήτησαν εντατικοποίηση του συντονισμού στο θέμα αυτό, ιδίως μέσω της υποστήριξης των σχετικών διεθνών προσπαθειών, της εφαρμογής του αποτελέσματος της διάσκεψης του Βερολίνου και της απόρριψης ξένων παρεμβάσεων.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης διάφορα περιφερειακά ζητήματα και ζήτησαν την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου και τριμερή συνεργασία με την Ελλάδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr