Η Βουλγαρία ανησυχεί για τη βουλγαρική κοινότητα στην Ουκρανία



Μάιος 20, 2020. 23:19

Η βουλγαρική εθνοσυνέλευση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για την υπεράσπιση της βουλγαρικής κοινότητας στην Ουκρανία.


Η λόγος είναι η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση  που δρομολογείται στη χώρα και σχετίζεται με την ακεραιότητα της βουλγαρικής κοινότητας στην περιοχή του Μπόλγκράντ.


Το βουλγαρικό κοινοβούλιο εκδήλωσε την  κατηγορηματική διαφωνία του με τις προετοιμαζόμενες διοικητικές αλλαγές της κυβέρνησης της Ουκρανίας και προσπαθεί να διασφαλίσει τη διατήρηση της ακεραιότητας της βουλγαρικής κοινότητας στην περιοχή του Μπόλγκράντ.


Η βουλγαρική εθνοσυνέλευση καλεί το υπουργικό συμβούλιο να προτείνει τη διοργάνωση έκτακτης διακυβερνητικής συνεδρίασης για να συζητηθούν και να προσδιορισθούν συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της βουλγαρικής μειονότητας στην Ουκρανία.


Οι Βούλγαροι στη Βεσσαραβία


Η βουλγαρική εθνοτική παρουσία στη Βεσσαραβία χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Οι Βούλγαροι είναι η τρίτη εθνοτική ομάδα στην Οδησσό μετά τους Ουκρανούς και τους Ρουμάνους. Στην περιοχή της Οδησσού υπάρχουν πολλά χωριά που ιδρύθηκαν από τους Βούλγαρους, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Fokus.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr