Η Αίγυπτος δεν θα ανεχθεί τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη ή κόμματα που τις υποστηρίζουν





Μάιος 19, 2020. 23:38


Κάιρο.

Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε ότι η Αίγυπτος δεν θα δείξει ποτέ ανοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή τα κόμματα που τις υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση, σχολιάζοντας σχετικά με την κρίση στη Λιβύη.


Η Αίγυπτος υποστηρίζει την επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση, καθώς και τη διαφύλαξη της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης, δήλωσε ο Σίσι, μιλώντας, σήμερα, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των αρχηγών της αφρικανικής ομάδας επαφών κρατών για τη Λιβύη.


 Στην τηλεδιάσκεψη συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τα μέσα επίλυσης της κρίσης μέσω της ενίσχυσης κοινών αφρικανικών προσπαθειών.


Ο Σίσι είπε επίσης ότι η Αίγυπτος υποστηρίζει πλήρως τη βούληση και τις επιλογές του λαού της Λιβύης.


Τόνισε ότι η Αίγυπτος απορρίπτει κάθε ξένη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι η σταθερότητα της Λιβύης είναι κρίσιμη πτυχή της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου.


Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι αφρικανικές χώρες πρέπει να αντιμετωπίζουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Λιβύη ως κορυφαία προτεραιότητα, καθώς απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια των γειτονικών χωρών και της ηπείρου στο σύνολό της.


Ο πρόεδρος τόνισε επίσης τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών, της Αφρικής και της διεθνούς κοινότητας στη Λιβύη.


Είπε ότι η κρίση της Λιβύης είναι αραβο-αφρικανικό ζήτημα, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος πρέπει να συντονιστούν στις προσπάθειές τους για επίλυση της κρίσης.


The Address Libya

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr