ΥΠΕΞ Σερβίας: Για εμάς ο Ντόναλντ Τράμπ είναι καλύτερος από τον Τζο Μπάιντεν



Μάιος 21, 2020. 21:29

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι πότε θα συνεχισθεί ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο, δεδομένης της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης και της πολιτικής κρίσης στην Πρίστινα, γράφει η σερβική Politika.



Σχολιάζοντας ποια διοίκηση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη για το διάλογο, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντε, ο Ντάτσιτς  είπε ότι ο Τραμπ είναι σίγουρα καλύτερος για τα σερβικά συμφέροντα επειδή ενθάρρυνε ορισμένες διαδικασίες και αποδέχθηκε την ιδέα ότι πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός προς όφελος των δύο πλευρών. Άλλωστε, δεν πιστεύει ότι το ζήτημα έχει τελειώσει και ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει μόνο την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


«Είναι η πρώτη φορά που αμερικανική κυβέρνηση είχε μια τέτοια προσέγγιση, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς, διότι ανοίγει τη δυνατότητα συμβιβασμών και συμφωνιών», δήλωσε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στο Σπούτνικ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr