Η Βουλγαρία κατήργησε τους περιορισμούς εισόδου σε πολίτες της ΕΕ



Μάιος 22, 2020. 07:35

Από σήμερα, 22 Μαΐου,  παύει η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες της ΕΕ και των χωρών Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένης της Ιεράς Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου, του Πριγκιπάτου της Ανδόρας, του Πριγκιπάτου του Μονακό και του κράτους του Βατικανού).



Η απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία δεν ισχύει για τους Βούλγαρους πολίτες, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και για τα άτομα που βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε συμβίωση με Βούλγαρο πολίτη. 


Δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για άτομα με καθεστώς μόνιμης, μακροχρόνιας ή μακροχρόνιας διαμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και των μελών της οικογένειάς τους, ενημερώνει το  βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας.


Κατά την είσοδο στο έδαφος της Βουλγαρίας, η απομόνωση 14 ημερών δεν εφαρμόζεται σε Βούλγαρους πολίτες και πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.


Τα μέλη των οικογενειών των Βουλγάρων πολιτών, καθώς και τα άτομα που βρίσκονται σε πραγματική συνύπαρξη με έναν Βούλγαρο πολίτη, δεν υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών, όταν ο χρόνος παραμονής τους στη Βουλγαρία είναι έως 7 ημέρες.


Όλα τα άλλα άτομα τοποθετούνται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι ή στο κατάλυμα που καθορίζει το άτομο.


 Οι διατάξεις για τη διέλευση μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας δεν αλλάζουν. 


 Άτομα που δεν τίθενται σε καραντίνα, καθώς και πρόσωπα που διέρχονται μέσω της επικράτειας της χώρας, υποβάλλουν στις αρχές ελέγχου υγείας στα σύνορα έντυπο για τη διέλευσή τους, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr