«Εντολή» Μέρκελ σε Θάτσι και Βούτσιτς: Βρείτε τα όπως τα Σκόπια με την Αθήνα



Μάιος 8, 2020. 0:06

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας να λάβουν σοβαρά υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση και να καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία.



 Στην παρότρυνσή της, η Μέρκελ ζήτησε από τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς να προετοιμάσουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.


Τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η Μέρκελ έδωσε αυτό το μήνυμα στους αρχηγούς του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η οποία είχε προγραμματισθεί να γίνει στο Ζάγκρεμπ.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Θάτσι και τον Βούτσιτς να διδαχθούν από τη Διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό της FYROM,  Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα της Ελλάδας, μια συμφωνία που έφερε σε πέρας τη διαφωνία δύο δεκαετιών με το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία».


 Επίσης, ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, έδωσε εντολή να επιτευχθεί η συμφωνία φέτος. 


Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου θα μπορούσε να επιτευχθεί φέτος, με μια πιθανότητα να παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr