Αλβανία: Βιντεοδιάσκεψη Λουλζίμ Μπάσα με Κυριάκο Μητσοτάκη



Μάιος 19, 2020. 23:18

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της.



Ο Μπάσα γράφει στο Facebook ότι ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την ευκαιρία  της εποχικής απασχόλησης που πρόσφερε στους Αλβανούς και ζήτησε βοήθεια για τον αλβανικό τουριστικό τομέα.


Για τον τελευταίο, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος τονίζει ότι ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ετοιμότητά του να μας διαθέσει τη στρατηγική διαχείρισης του τουρισμού τους αυτή τη στιγμή  της πανδημίας.


«Εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ευχαρίστησα τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την προθυμία του να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ. 


Εξέφρασα, επίσης, την ευγνωμοσύνη μου προς τον Μητσοτάκη,  ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του αδελφικού κόμματος μας, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για την υποστήριξη που παρέχει το ΕΛΚ στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και την εκπλήρωση των 15 όρων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας το συντομότερο δυνατό.


Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θέλει και θα βοηθήσει μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική Αλβανία με μια ανεπτυγμένη οικονομία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr