Η Βουλγαρία ενδέχεται να αποχωρήσει μονομερώς από την Κοινή Επιτροπή με Βόρεια Μακεδονία



Μάιος 2, 2020. 21:45

Σόφια.

«Πρέπει να καταστεί σαφές στους  ‘Μακεδόνες’ αδελφούς μας ότι είναι δυνατόν για τη Βουλγαρία να τερματίσει μονομερώς τη συμμετοχή της στην Κοινή ‘βουλγαρο-μακεδονική’ Επιτροπή».


Αυτό είπε σε συνέντευξή του  στο πρακτορείο ειδήσεων Fokus ο επικεφαλής  του «Εθνικού Μετώπου για τη διάσωση της Βουλγαρίας», Βαλέρι Συμεώνοφ σχετικά με τις σχέσεις Βουλγαρίας- Βόρειας Μακεδονίας και την Κοινή Πολυεπιστημονική Επιτροπή Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας.


«Πρέπει να ειπωθεί με σαφήνεια στους ‘Μακεδόνες’ αδελφούς μας  ότι αυτό είναι δυνατό- μονομερώς, η Βουλγαρία θα σταματήσει τη συμμετοχή της σε αυτήν την επιτροπή, έτσι  ώστε αυτή να διαλυθεί και να προχωρήσει σε πιο ακραία μέτρα για την εξεύρεση αποδεκτών λύσεων και από τις δύο χώρες», είπε ο Συμεώνοφ.


Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η βουλγαρική ιστορία της ‘Μακεδονίας’ , η οποία δεν ήταν μέχρι το τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά μέχρι τη σοβαρή καταστολή όλων των Βουλγάρων  στη διάρκεια του 1950.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr