Η αντιπολίτευση στην Τυνησία απορρίπτει κάθε τουρκική δραστηριότητα στη χώρα



Μάιος 10, 2020. 19:59


Έξι κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τυνησία ανακοίνωσαν την απόλυτη απόρριψή τους σε οποιαδήποτε τουρκική δραστηριότητα στο έδαφος της Τυνησίας, προτρέποντας τις αρχές να αποφύγουν την ασαφή τους προσέγγιση έναντι των τουρκικών ενεργειών στην Τυνησία, που στοχεύουν στη στήριξη των πολιτοφυλακών και των τρομοκρατών στη Λιβύη.



Τα κόμματα ζήτησαν επίσης από τις αρχές να λάβουν «σαφή στάση που να απορρίπτει την παρουσία ξένων στρατιωτικών στην περιοχή».


Το αριστερό Εργατικό Κόμμα, το Λαϊκό Μέτωπο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Μπαάθ, καθώς και το Τυνησία Μπροστά και το κόμμα αλ Κομπτ [al-Qutb],  κατήγγειλαν κάθε απόπειρα «να εμπλακεί η Τυνησία στο παιχνίδι των περιφερειακών κόμβων εις βάρος της εθνικής της ασφάλειας καθώς και ως ασφάλεια και σταθερότητα του λαού της Λιβύης».


Οι αντιδράσεις προήλθαν μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την προσγείωση τουρκικού αεροπλάνου σε αεροδρόμιο της Τυνησίας, προκειμένου να σταλεί από τα χερσαία σύνορα βοήθεια στην κυβέρνηση της Τρίπολης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr