Κοσσυφοπέδιο: Το συνταγματικό δικαστήριο αναστέλλει το διάταγμα του Θάτσι





Μάιος 1, 2020. 22:17

Πρίστινα.

Το συνταγματικό δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά το διάταγμα του προέδρου Χασίμ Θάτσι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.



Ο Θάτσι είχε αποφασίσει χθες να διορίσει ως πρωθυπουργό τον Αμπντουλάχ Χότι από το κόμμα του Δημοκρατικού Συνδέσμου του Κοσσυφοπεδίου και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.


Το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης, που είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, έστειλε το ζήτημα στο Συνταγματικό  Δικαστήριο, ζητώντας μεταξύ των άλλων την επιβολή προσωρινού μέτρου για την αναστολή της απόφασης.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο  αποφάσισε σήμερα ένα προσωρινό μέτρο και ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος στο κοινοβούλιο για την έκκριση της κυβέρνησης του Χότι, όπως είχε προγραμματισθεί για αύριο Σάββατο.


Ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι όταν πληροφορήθηκε την απόφαση εξέδωσε ανακοίνωση:

«Μόλις ενημερώθηκα για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Ως πρόεδρος, θα σεβαστώ πλήρως αυτήν την απόφαση. Το Κοσσυφοπέδιο έχει ήδη πολύτιμη εμπειρία όσον αφορά τον σεβασμό όλων των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αυτή η εμπειρία είναι μια ισχυρή απόδειξη του κράτους δικαίου στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, καλώ όλους τους πολιτικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας να συμπεριφέρονται με σύνεση σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου».





--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr