Συρία: Οι Κούρδοι και οι Σύροι καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι καίνε τις καλλιέργειες τους



Μάιος 28, 2020. 21:17

Το τουρκικό κράτος αύξησε σημαντικά τις επιθέσεις του στη γεωργία, ιδιαίτερα στη βόρεια Συρία, όπου η γεωργία και ιδιαίτερα τα σιτηρά είναι η κύρια απασχόληση των Κούρδων κατοίκων.


 Οι πυροδοτήσεις των χωραφιών άρχισαν στις αρχές Μαΐου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα φωτιά παρουσιάστηκε σε σιτοβολώνα στο χωριό Τσαρακλί στο Κομπάνι.


Σύμφωνα, εξάλλου, με το κουρδικό AnfNews, γεωργικές εκτάσεις που ανήκουν σε χωρικούς σε σχεδόν 40 περιοχές (το δημοσίευμα αναφέρει τις συγκεκριμένες περιοχές) κάηκαν από τους Τούρκους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα σε δεκάδες χιλιάδες εντόπιους που ζουν από την καλλιέργεια των αγρών.


Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων- Sana, αναφέρει με τη σειρά του, ότι η τουρκική κατοχή έχει κάψει αγροτικές εκτάσεις με σιτηρά νοτιοδυτικά  της πόλης Αμπού Ρασίν στην επαρχία Χασάκα.


Το Sana σημειώνει, ακόμη, ότι στόχος της τουρκικής κατοχής έγινε και άλλη μια περιοχή  της Συρίας, η αλ Τζαζίρα,  όπου καλλιεργείται μόνο σιτάρι. 

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές, οι αγρότες βιάζονται να κάνουν τη συγκομιδή της παραγωγής τους προτού αυτή ωριμάσει από τον φόβο της καταστροφής από τους κατακτητές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr