Ρώσοι και Σύροι σε ναυτική άσκηση για την προστασία του λιμένα Ταρτούς



Μάιος 26, 2020. 21:27

Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Συρίας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση για την προστασία του λιμένα Ταρτούς, όπου βρίσκεται η ρωσική ναυτική βάση.

Η άσκηση είχε ως σχεδιασμό την αντιμετώπιση ομάδας καταστροφέων, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.



«Όλοι οι στόχοι της προγραμματισμένης άσκησης επιτεύχθηκαν», δήλωσαν αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών «είναι έτοιμες να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τη ναυτική βάση της Ταρτούς».


Στη διάρκεια της άσκησης, τέσσερις δύτες υποτιθέμενοι σαμποτέρ προσπάθησαν να  τοποθετήσουν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον πυθμένα. 


Το ρωσικό σκάφος ‘Raptor’ που ειδικεύεται στην αντιτρομοκρατία, έπλευσε στην τοποθεσία. 
Το ρωσικό και συριακό ναυτικό σκότωσαν τους  δύο υποτιθέμενους σαμποτέρ, ενώ οι άλλοι δύο άλλοι προσπάθησαν να διαφύγουν.


 Οι Ρώσοι βατραχάνθρωποι έκαναν κατάδυση για να τους πιάσουν και να τους φέρουν στην ακτή, όπου τους περίμεναν οι Ρώσοι αξιωματικοί.


 «Οι δύτες σαμποτέρ ενεργούσαν μαζί με μια ομάδα καταστροφών που προσπάθησαν να φτάσουν στη ναυτική βάση με ένα ταχύπλοο σκάφος. Ωστόσο, απέτυχαν επίσης να ξεφύγουν. Ένα άλλο πλοίο, το ‘Kinel’, ήρθε για τη διάσωση του Raptor.


 Έπιασαν τους καταστροφείς και τους έβγαλαν στην ακτή », είπε Ρώσος αξιωματικός.
Ο Ρώσος καθαριστής ναρκών Ιβάν Αντόνοφ διενήργησε έλεγχο για την ασφάλεια του καναλιού πλοήγησης για αυτούς, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας πολλές νάρκες.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr