Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Αμερικανικά και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν στα Σκόπια αύριο για το καλωσόρισμα στο ΝΑΤΟ
Μάιος 28, 2020. 19:42

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν τα Σκόπια αύριο για να καλωσορίσουν την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.


Η πτήση θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 11:20 π.μ.
Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, θα πετάξουν πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η πτήση θα γίνει για το καλωσόρισμα της χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Τα αεροπλάνα θα πετάξουν κατά μήκος του ποταμού Αξιού από την κατεύθυνση του αεροδρομίου των Σκοπίων, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας.


«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξή μας άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.


Τα  αμερικανικά αεροσκάφη θα απογειωθούν σήμερα από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα και θα πετάνε 30 ώρες χωρίς διακοπή με ανεφοδιασμό. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών και συνοδών αεροσκαφών από την ελληνική πολεμική αεροπορία πάνω από την πόλη των Σκοπίων. 


Τα αεροπλάνα πάνω από τη χώρα μας θα πετούν σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα ακολουθείται από έναν δυνατό ήχο. Η επίδειξη αυτής της πτήσης θα είναι μια άλλη επιβεβαίωση της εγκάρδιας υποδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σήμα για τη συνέχιση της συνεργασίας.


Η ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε με ευρεία υποστήριξη από τις συμμαχικές χώρες, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης από τον κορωνοϊό με πολλές δωρεές σε ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό από τους συμμάχους.


 Ως νέο μέλος του ΝΑΤΟ, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας καλύπτεται επίσης από το πρόγραμμα αεροπορικής περιπολίας, το οποίο είναι αποκλειστικό για μέλη της Συμμαχίας και στοχεύει στην προστασία των ουρανών των χωρών του ΝΑΤΟ, γράφει χαρακτηριστικά η Βέτσερ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr