Τι ειπώθηκε μεταξύ Τρίπολης και Γ.Γ. του ΝΑΤΟ- η διαστρέβλωση των δηλώσεων



Μάιος 17, 2020. 08:40


Το γραφείο Τύπου και πολυμέσων του προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης εκμεταλλεύτηκε το τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ  και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, για να παραμορφώσει το περιεχόμενό της δήλωσης, όπως  την εξέδωσε το γραφείο και μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και τους λογαριασμούς που συνδέονται με την κυβέρνηση της ‘Εθνικής Ισλαμικής Κοινωνίας’ (Al-Wefaq), γράφει το αραβικό δημοσίευμα.


Ενώ το γραφείο ισχυρίστηκε ότι ο Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε τον Αλ-Σάρατζ ότι «η συμμαχία θεωρεί ότι η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας είναι η νόμιμη κυβέρνηση και δεν ασχολείται με άλλους», «εκφράζοντας την ανησυχία της Συμμαχίας» σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων μισθοφόρων στον πόλεμο της Λιβύης, «οποιαδήποτε από αυτές τις αναφορές δεν υπάρχουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμμαχία, τονίζει το δημοσίευμα.


Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται στην ανησυχία που εξέφρασε ο Στόλτενμπεργκ στην πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη και τόνισε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κατάσταση στη χώρα.


Επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου του Ιανουαρίου του 2020 και του ψηφίσματος 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθορίζουν ένα σαφή πολιτικό δρόμο.


Ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πλήρως το έργο των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση και προέτρεψε όλες τις πλευρές στη Λιβύη και τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να υποστηρίξουν τη διαδικασία του ΟΗΕ. Ήταν σημαντικό όλα τα μέρη να σέβονται το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. 


Όσον αφορά την πιθανή υποστήριξη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι το ΝΑΤΟ παρέμεινε προετοιμασμένο να βοηθήσει τη Λιβύη στη δημιουργία των θεσμών άμυνας και ασφάλειας, όπως διατυπώθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ το 2018 και σε απάντηση στο αίτημα της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας. 


Η βοήθεια του ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα λάβει υπόψη τις πολιτικές και τις συνθήκες ασφαλείας.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr