Κοινή τελετή Βουλγάρων και Σκοπιανών στη Ρώμη για τους Διαφωτιστές των Σλάβων



Μάιος 24, 2020. 21:16

Προς τιμήν της Ημέρας των Διαφωτιστών των Σλάβων, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στις 24 Μαΐου, σήμερα,  στη Βασιλική του  Αγίου Κλήμεντου στη Ρώμη, αντιπροσωπείες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας απόθεσαν λουλούδια στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου.


Οι αντιπροσωπείες οδηγήθηκαν από τους πρεσβευτές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Αγία Έδρα και την Δημοκρατία της Ιταλίας, τον Αλεξάνταρ Σπιρκόφσκι και τη Μαγδαλένα Ντίμοβα, καθώς και τους Βούλγαρους ομολόγους τους, τους Πρέσβεις Μπογκντάν Πατάσεφ και Τοντόρ Στογιανόφ. Το προσωπικό της πρεσβείας ήταν επίσης παρόν, και οι αντιπροσωπείες έγιναν δεκτές από τον πατέρα  Στέφεν Χάτσινσον, ιερέα στη Βασιλική του Αγίου Κλήμεντου.


Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών έκαναν σύντομες ομιλίες, σηματοδοτώντας την 1151η επέτειο από το θάνατο του Αγ. Κυρίλλου στη Ρώμη, για την ιστορία του, τη σπουδαιότητα των εκπαιδευτών αγίων αδελφών για τη δημιουργία του σλαβικού αλφαβήτου, αλλά και για την ιστορία και την προσέγγιση των λαών της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, καθώς και τη βάση που δημιουργούν για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας στο μέλλον.


Λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, οι παραδοσιακές εκδηλώσεις που οργανώνονταν σε κάθε εορτασμό του Αγίου Κυρίλλου στη Ρώμη, αναβλήθηκαν για αργότερα, μέσα στο έτος.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr