Κοσσυφοπέδιο: Απειλούν με θάνατο τον Αλμπίν Κούρτι



Μάιος 21, 2020. 08:05

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι και η οικογένειά του έλαβαν απειλή θανάτου από μια ομάδα που ονομάζεται «Η Αλβανική Εθελοντική Φρουρά».


Ο Κούρτι δημοσίευσε την επιστολή της ομάδας, στην οποία ο ίδιος και το Κόμμα της Αυτοδιάθεσης LVV) προειδοποιούνται να μην διαμαρτυρηθούν στις 29 Μαΐου, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο αναμένεται να δημοσιεύσει απόφαση σχετικά με την πολιτική και συνταγματική κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.



Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η απόφαση του Προέδρου Χασίμ Θάτσι να παρακάμψει το κόμμα του Κούρτι, νικητή των εκλογών, και να εξουσιοδοτήσει το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα.


Η ομάδα αναφέρει ότι ενημερώθηκαν ότι οι άνθρωποι στην Αυτοδιάθεση σχεδιάζουν διαμαρτυρία την ημέρα της αναμενόμενης απόφασης. 


Προειδοποίησαν τους ηγέτες του κόμματος, το οποίο αποκάλεσαν «εγκληματική οργάνωση», ότι δεν θα μείνουν άπραγοι αλλά θα αναλάβουν δράση σε όλη τη χώρα.


«Ο Albin Kurti και όλοι οι ηγέτες του LVV που βοηθούν στη διοργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας έχουν τώρα λόγο να ανησυχούν για την ασφάλειά τους και για την οικογένειά τους», σημειώνει η ανακοίνωση.


Η ομάδα απείλησε επίσης όλους τους ανθρώπους που υποστηρίζουν διαμαρτυρίες της Αυτοδιάθεσης.


Στην αντίδρασή του, ο Κούρτι δήλωσε ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια απόπειρα του «παλαιού καθεστώτος που ξέρει ότι είναι ανέλπιδο» να απειλεί τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου - όχι τον ίδιο ή την Αυτοδιάθεση - ιδιαίτερα την πρόεδρό του Άρτα Ράμα-Χαϊρίζι και τον δικαστή Νετζίμι Ρετζέπι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr