Ράμα: Αν η Ελλάδα δεν καταργήσει τα πρόστιμα στους Αλβανούς, θα τα πληρώσει η κυβέρνησή μου…



Μάιος 20, 2020. 20:37

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της αντιπολίτευσης, η οποία διαμαρτύρεται μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επέλεξε να δώσει πολύ καλά νέα στους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα.


Μετά την ανησυχία των μεταναστών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το ελληνικό κράτος για υπέρβαση της παραμονής των 90 ημερών στη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε δηλώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα επανεξετάσουν όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.


Ο Ράμα είπε, επίσης, ότι εάν οι ελληνικές αρχές δεν ακυρώσουν το πρόστιμο για τους Αλβανούς που μπλοκαρίστηκαν στη γειτονική χώρα λόγω του κορωνοϊού, η αλβανική κυβέρνηση θα τους το επιστρέψει στο 100%.

Οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού:

«Σημαντικά νέα. Το γραφείο μου ήταν σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές, μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων για το πρόστιμο ορισμένων Αλβανών πολιτών που έχουν υπερβεί την προθεσμία των 90 ημερών για παραμονή στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.


»Οι ελληνικές αρχές θα επανεξετάσουν όλα τα επιβληθέντα πρόστιμα, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίσουν ότι σε περίπτωση πανδημίας η επιβολή προστίμων θα πραγματοποιηθεί μόνο σε κατάφωρες περιπτώσεις, όπου η παραβίαση των προθεσμιών δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που δημιουργείται από το covid19.


»Διαβεβαιώνω όλους τους Αλβανούς πολίτες στους οποίους οι ελληνικές αρχές δεν θα ακυρώσουν το πρόστιμο, ότι θα τους επιστραφούν 100% από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας ", δήλωσε ο Ράμα.


--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr