Πρωθυπουργός Σερβίας: Πηγαίνετε όπου θέλετε για διακοπές, Όχι στο Μαυροβούνιο!



Μάιος 26, 2020. 13:20

Η Σερβία εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των χωρών του Μαυροβουνίου, με τον οποίο γνωστοποίησε ότι ανοίγει τα σύνορά του την 1η Ιουνίου.



Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν έντονα στην κυβέρνηση της Ποντγκόριτσα και η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπαρνάμπιτς προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να μην περάσουν τις διακοπές τους στο Μαυροβούνιο, αναφέρει η εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic.


Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς ανακοίνωσε ότι το Μαυροβούνιο θα ανοίξει τα σύνορά του σε όλες τις χώρες με τους λιγότερους από 25 μολυσμένους με κορωνοϊό ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, μεταξύ αυτών η Κροατία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Αλβανία, η Ελλάδα.


Τα περισσότερα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου ανέφεραν τη δήλωση της Μπαρνάμπιτς, η οποία  στη σερβική τηλεόραση Pink  είπε  ότι οι Σέρβοι πολίτες  θεωρούνται ανεπιθύμητοι στο Μαυροβούνιο.

«Αυτή η θέση του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου έστειλε ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες μας. Ζητώ από τους πολίτες μας να παραμείνουν στη Σερβία εάν είναι δυνατό και να μην πάνε στο Μαυροβούνιο όπου είναι ανεπιθύμητοι», δήλωσε η Σέρβα πρωθυπουργός.


Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στην Blic ότι η κίνηση των αρχών του Μαυροβουνίου να κλείσουν τα σύνορα στους Σέρβους πολίτες είναι γελοία και άσκοπη ενέργεια, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα τα δει σύντομα το Μαυροβούνιο.


 Οι Σέρβοι επισκέπτες του Μαυροβουνίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελούν το νούμερο δύο  στην κλίμακα  των τουριστών που κατακλύζουν τη μικρή αυτή παραθαλάσσια χώρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr