Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Λιβύη: Ένοπλο drone των ΗΑΕ χτύπησε μαχητές της κυβέρνησης της ΤρίποληςΜάιος 12, 2020. 20:43

Τέσσερις μαχητές πιστοί στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος κοντά στην πόλη Μισράτα, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ.Τα ΗΑΕ είναι ο βασικός υποστηρικτής του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» (LNA) υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος από πέρυσι τον Απρίλιο έχει βάλει στόχο να αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.


Ο εκπρόσωπος της GNA, Μουσταφά Αλ-Ματζί, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε στην περιοχή Αμπού Καρίν νότια της Μισράτα.


«Το drone στόχευε τις δυνάμεις μας στην αεροπορική βάση του Αμπού Καρίν, καθώς απογειώθηκε από την αεροπορική βάση αλ Τζούφρα [στην κεντρική Λιβύη]», είπε.


Στο μεταξύ αεροσκάφη της κυβέρνησης Σάρατζ,  τη Δευτέρα στόχευσαν μια άλλη αεροπορική βάση που κατέχονται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, τη βάση αλ Ουατίγια, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.


Ο Μοχάμεντ Κουνουνού, άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος της GNA,  δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη είχαν ξεκινήσει έξι επιθέσεις εναντίον της βάσης, με στόχο τις δυνάμεις του Χαφτάρ.


Την περασμένη εβδομάδα η GNA ξεκίνησε μια επιχείρηση για να καταλάβει τη βάση αλ Ουατίγια, η οποία είναι ένα από τα προπύργια του Χαφτάρ στη δυτική Λιβύη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Η βάση χρησίμευσε ως σημαντικός κόμβος επιχειρήσεων για την επίθεση του Χαφτάρ το 2019 στην Τρίπολη.
Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από τη βάση την τελευταία εβδομάδα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr