Ο FRONTEX προειδοποιεί για νέο κύμα μεταναστών στα ελληνικά σύνορα


βίντεο Welt

Μάιος 8, 2020. 21:24

Βερολίνο.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Προστασίας των Συνόρων- FRONTEX, προειδοποιεί για ένα νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα Τουρκία και Ελλάδας, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα  Welt, η οποία επικαλείται μια εσωτερική, εμπιστευτική έκθεση για την υπάρχουσα κατάσταση.



«Μόλις αρθούν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό θα υπάρξει μαζική μετακίνηση μεταναστών στα τουρκο-ελληνικά σύνορα», ανέφερε η έκθεση του FRONTEX.


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία αναφέρει  ότι η πανδημία με τον Covid-19 εμπόδισε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιο της  αστυνομικής ενίσχυσης στον ποταμό Έβρο.
«Η προγραμματισμένη ανάπτυξη 400 επιπλέον αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου έχει καθυστερήσει λόγω του ιού», ανέφερε ο Οργανισμός.


Το έγγραφο του FRONTEX σημειώνει ακόμη ότι στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα.


Η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Βουλγαρία, ανέφερε πριν μερικές ημέρες ότι δεν θα υπάρξει μεταναστευτική πίεση στα σύνορα της Βουλγαρίας από την Τουρκία, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα για τα ελληνικά σύνορα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr