Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Ομαδικός τάφος θυμάτων του ISIS βρέθηκε στη βόρεια ΣυρίαΜάιος 4, 2020. 23:34

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποίησε ένα φαράγγι στη βόρεια Συρία για αρκετό καιρό για να πετάει τα  πτώματα ανθρώπων που είχε αιχμαλωτίσει ή απαγάγει, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο σε δημοσίευμα της Δευτέρας, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο Ansa. Οι ερευνητές του Παρατηρητηρίου κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και να τεκμηριώσουν από πρώτο χέρι την ύπαρξη αποσυντεθειμένων πτωμάτων στο φαράγγι.


 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιταλός Ιησουίτης ιερέας Πάολο Νταλ’ Όλιο (Paolo Dall'Oglio) είναι ένας από τους ανθρώπους που εξαφανίστηκαν σε αυτήν την περιοχή το 2013 και πιστεύεται ότι είχε συλληφθεί από το ISIS. 


Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι αυτό το φυσικό φαράγγι, βόρεια της Ράκκα, της πρώην πρωτεύουσας του ISIS, είχε σε κάποιο σημείο γίνει ομαδικός τάφος τον οποίο  χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές.


 Βρίσκεται 85 χιλιόμετρα βόρεια της Ράκκα και πριν από τον πόλεμο που ξέσπασε το 2011 ήταν ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, γνωστό με το όνομα Αλ Χότα.


Όταν το ISIS ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής μεταξύ 2013 και 2014, το Αλ Χότα έγινε μια από τις μαύρες τρύπες στις οποίες οι τζιχαντιστές πετούσαν πτώματα, λένε οι ερευνητές του Παρατηρητηρίου, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα drone και λογισμικό IT για να βρουν μερικά πτώματα στο κάτω μέρος του φαραγγιού βάθους 50 μέτρων. 


Από τον Οκτώβριο του 2019 η περιοχή βρίσκεται υπό των μισθοφορικών ένοπλων ομάδων προσκείμενων στον τουρκικό στρατό.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr