Ria Novosti: Ταραχές αναρχικών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη




Μάιος 18, 2020. 08:52


Αναρχικοί πραγματοποίησαν ταραχές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τις οποίες περίπου είκοσι αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ανέφεραν ελληνικά ΜΜΕ, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.


Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Κυριακής, οι αναρχικοί συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες της αστυνομίας την προηγούμενη μέρα, όταν η αστυνομία διέλυσε τους νέους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καλλιθέας στην Ανω Πόλη.


 Η αστυνομία είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν για τις συνεχείς συγκεντρώσεις μεγάλων ομάδων νέων και τον θόρυβο μέχρι το πρωί.


Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι αναρχικοί άρχισαν να βομβαρδίζουν αστυνομικές μονάδες κοντά στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας με πέτρες και μπουκάλια, η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.


 Σύμφωνα με το thestival.gr , οι νέοι έριξαν περίπου δώδεκα κοκτέιλ Molotov και  έκαψαν φωτιά σε έξι αυτοκίνητα και πολλά σκουπίδια. Συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα 10 άτομα, σύμφωνα με τη δημοσίευση.


Στην Αθήνα, τη Δευτέρα το βράδυ, άγνωστα άτομα πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων σε οκτώ σημεία σε διαφορετικές περιοχές της πρωτεύουσας, 12 αυτοκίνητα και τρία ΑΤΜ κάηκαν, 40 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα από το Protothema.gr .


Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν, ιδίως, στις περιοχές Παγκράτι, Πετράλωνα, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι.


Η αστυνομία μετά τις επιθέσεις συνέλαβε 40 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν ασκήθηκαν κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων, γράφει η εφημερίδα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr