Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή Su-35 για την ΑίγυπτοΜάιος 17, 2020. 19:05

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-35 έπειτα τη συμφωνία που συνήψε με την Αίγυπτο, σύμφωνα με στρατιωτική διπλωματική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.«Το εργοστάσιο αεροσκαφών Γκαγκάριν στο Κομσομόλσκ ον Άμουρ ξεκίνησε την παραγωγή των Su-35, τα οποία προορίζονται να παραδοθούν στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία βάσει της σύμβασης που υπεγράφη το 2018», ανέφερε η πηγή.


«Το χρονικό πλαίσιο για την παράδοση της πρώτης παρτίδας στην αιγυπτιακή πλευρά δεν έχει καθοριστεί ακόμη, λόγω περιορισμών που επιβάλλονται από το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού», όπως σημειώνεται.


Το TASS, διευκρινίζει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες μέχρι τη δημοσίευση.


Η εφημερίδα «Κομμερσάντ» της Ρωσίας ανέφερε τον Μάρτιο του 2019 ότι η Αίγυπτος είχε αποφασίσει να αγοράσει αρκετά μαχητικά ρωσικά Su-35 για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπογραφή της συμφωνίας δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από επίσημες πηγές.


Το Su-35S είναι ένα εξαιρετικά αναβαθμισμένο μαχητικό πολλαπλών χρήσεων γενιάς 4 ++ που αναπτύχθηκε με βάση τεχνολογίες πέμπτης γενιάς. 


Το Su-35S διακρίνεται από τη νέα σουίτα αεροηλεκτρονικής που βασίζεται στο σύστημα ελέγχου πληροφοριών, το νέο ραντάρ, τους κινητήρες ανάφλεξης πλάσματος με την αυξημένη χωρητικότητα και τον φορέα ώθησης. Αυτοί οι κινητήρες πληρούν τις απαιτήσεις για το ηλεκτροκινητήρα των μαχητικών πέμπτης γενιάς, καθώς επιτρέπουν την ανάπτυξη υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς τη χρήση ενός ‘afterburner’.


Το υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35S πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 19 Φεβρουαρίου 2008. Το μαχητικό αεροσκάφος είναι παράγωγο του αεροσκάφους Su-27.

 Το Su-35S ζυγίζει 19 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 2.500 km / h και έχει πλήρωμα ενός πιλότου.

 Ο οπλισμός του μαχητικού αεροπλάνου περιλαμβάνει ένα πυροβόλο όπλο αεροσκαφών 30 χιλιοστών, έως και 8 τόνους ωφέλιμου φορτίου (πυραύλους και βόμβες διαφόρων τύπων) σε 12 υποκείμενες σε σκληρά σημεία. Το Su-35S λειτουργεί με τον ρωσικό στρατό από το 2015.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr