Η Ελλάδα ανοίγει τα βόρεια σύνορά της την 1η Ιουλίου



Ιούνιος 12, 2020. 22:13

Η Ελλάδα θα ανοίξει τα χερσαία της σύνορα με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία την 1η Ιουλίου. Λειτουργούν μόνο λίγες συνοριακές διελεύσεις, εκ των οποίων μόνο οι Εύζωνοι προς τη χώρα μας, αναφέρει η τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων.



Όσον αφορά τις  συνοριακές αφίξεις, από την 1η Ιουλίου έχουμε την άρση των περιορισμών για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αν όλα πάνε καλά, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης στη σημερινή συνέντευξη τύπου ενόψει της τουριστικής περιόδου.


Αν και η τουριστική περίοδος ξεκινά επίσημα στην Ελλάδα τη Δευτέρα, τα χερσαία σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία θα παραμείνουν κλειστά από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με εξαίρεση τα απολύτως απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια.


Όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση, για την περίοδο από 15 έως 30 Ιουνίου, επιτρέπονται πτήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, αλλά μόνο για βασικούς και συγκεκριμένους σκοπούς, και όχι για τουρίστες και μόνο προς το αεροδρόμιο της Αθήνας.


Όλοι οι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιουλίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο συντελεστή φόρτωσης επιβατών με δεδομένα σχετικά με τις επαφές τους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιούνται τυχαίες δοκιμές και τυχόν θετικές περιπτώσεις θα είναι 14 ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχείο.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr