Σκόπια: Τα κόμματα συμφώνησαν σε κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο



Ιούνιος 15, 2020. 17:50

Σκόπια.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος -SDSM, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι έχουν συνομιλήσει με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι σήμερα και συμφώνησαν για εκλογές στις 15 Ιουλίου.



Ο Ζάεφ διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν ημέρα Τετάρτη η οποία θα είναι μη εργάσιμη, όπως αναφέρει η Zurnal.


Από το κόμμα του VMRO-DPNE, ο αντιπρόεδρός του, Αλεξάνταρ Νικολόσκι έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι το κόμμα του συμφώνησε για εκλογές στις 15 Ιουλίου, γράφοντας χαρακτηριστικά «θα πάμε μαζικά στις κάλπες και θα νικήσουμε τον μεγαλύτερο ιό που έχει πλήξει τη Βόρεια Μακεδονία».


«Ένας ιός μεγαλύτερος από τον κορωνοϊό. Ένας ιός εθνικής ταπείνωσης, οικονομικής καταστροφής, του εγκλήματος και της διαφθοράς», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Το μεγαλύτερο αλβανικό  κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, η Δημοκρατική Ένωση για την Ένταξη- DUI,  χαιρέτισε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε σήμερα μετά από εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή εκλογών.


Το DUI λέει ότι η συναίνεση, η δημόσια υγεία και η αποφυγή της βαθιάς πολιτικής κρίσης ήταν η συνεπής τους θέση, διότι η διεξαγωγή των εκλογών χωρίς συναίνεση θα προκαλούσε επιδείνωση της κατάστασης επ' αόριστον.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr