Σκόπια: Σε μια εβδομάδα πάνω από 17 χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν για Αλβανό πρωθυπουργό



Ιούνιος 28, 2020. 21:34

Μέσα σε μια εβδομάδα, πάνω από 17.000 πολίτες, υπέγραψαν την αναφορά «Γιατί όχι;», προς υποστήριξη του πρώτου Αλβανού πρωθυπουργού στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τις εκλογές της 15ης Ιουλίου, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Η πρωτοβουλία του αλβανικού κόμματος DUI, για Αλβανό πρωθυπουργό, υποστηρίζεται έντονα από την κοινωνία των πολιτών, ενώ σήμερα εντάχθηκαν σε αυτήν τέσσερις αλβανικές ΜΚΟ.


Η κοινή υποστήριξη των ΜΚΟ από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και η υπογραφή της αναφοράς από περισσότερους από 17 χιλιάδες πολίτες μέσα σε μια εβδομάδα, δείχνει ότι το «Γιατί όχι;» μετατρέπεται σε ένα πολιτικό κίνημα στο οποίο οι πολίτες και εκπρόσωποι όλων των εκφραστών της κοινωνίας υποστηρίζουν το διορισμό ενός Αλβανού πρωθυπουργού.


«Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία «Γιατί όχι;», επειδή πιστεύουμε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θα φέρει ισότητα. Η αλβανική τέχνη και πολιτισμός έχουν την ίδια σημασία στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Είναι καιρός ο αλβανικός πολιτισμός να είναι εξίσου ορατός και να λαμβάνει ίση υποστήριξη από το κράτος», ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ULTRA», αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.


Denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr