«Η τουρκική οικονομία έφθασε στην κατάσταση που ήταν το 1970»- Μπαμπατζάν





Ιούνιος 11, 2020. 22:30

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε στην  Fox TV ότι στην Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως η δεκαετία του 1970.



«Ο μόνος λόγος για αυτήν την κατάσταση είναι η λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης. Με τις σωστές πολιτικές, η Τουρκία μπορεί να γίνει μια αυτάρκης χώρα. Υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για αυτό »,  είπε ο Μπαμπατζάν σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ντουβάρ.


«Το γεγονός ότι η χώρα παραμένει οικονομικά κλειστή εξυπηρετεί σαφώς τους στόχους του καθεστώτος. Αυτό διευκολύνει πολύ τη διαχείρισή του. Εάν είστε κλειστοί στον έξω κόσμο και ασκείτε πίεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα στη χώρα,  όλα όσα λέτε ακούγονται σαν αλήθειες. Η Τουρκία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. 


Λένε: «Έχουμε αρκετά ο ένας για τον άλλον», αλλά αυτό δεν συμβαίνει », τόνισε ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην εκστρατεία για δωρεές που ξεκίνησε η κυβέρνηση μετά την πανδημία κοροναϊού που έπληξε την Τουρκία τον Μάρτιο.


Σύμφωνα με τον Μπαμπατζάν, τα τρέχοντα μεγέθη ανάπτυξης που αναφέρονται από τον Πρόεδρο Ερντογάν σε πρόσφατη δήλωση δεν αντικατοπτρίζουν τις δύσκολες οικονομικές πραγματικότητες της χώρας.


«Η οικονομική εικόνα για έναν απλό πολίτη είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που λένε. Είμαστε σε επαφή με τους πολίτες και αυτό που αισθάνονται δεν ταιριάζει με αυτό που λέει η κυβέρνηση », πρόσθεσε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr