Ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει 9.500 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία



Ιούνιος 6, 2020. 20:57

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να αποσύρει 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία σε μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη σχετικά τη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή.


Με την εντολή του Τραμπ θα μειωθεί ο αριθμός των αμερικανικών στρατιωτών στη Γερμανία από τις 34.500 που ήταν στους 25 χιλιάδες.


Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου, η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα  διεργασιών πολλών μηνών του στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, και δεν έχει καμία σχέση με τις εντάσεις μεταξύ του Τραμπ και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αρνήθηκε να παρευρεθεί σε διοργάνωση συνάντησης των G7  κατά τον τρέχοντα μήνα.


Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι μέρος από τους 9.500 στρατιώτες θα σταλούν αλλού. Ορισμένοι στην Πολωνία, και άλλοι σε συμμαχικές χώρες ενώ ένας αριθμός θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.


Ο αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για την παραμονή στη Γερμανία ενός τόσο μεγάλου στρατιωτικού σώματος, που σημαίνει αύξηση στις συνολικές αμυντικές δαπάνες της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.


Περίπου 17.000 πολιτικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Γερμανία. Πιστεύεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης πυρηνικές κεφαλές εκεί, σύμφωνα με τον Guardian.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr