Η Ρωσία επιβεβαίωσε την δράση, χαρακτηρισμένων τρομοκρατών από τον ΟΗΕ, στη Λιβύη



Φωτό από την Russia Today- διαμορφωμένο όχημα των δυνάμεων του Τρίπολης- στιγμιότυπο στη Μισράτα


Ιούνιος 4, 2020. 20:46

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα την παρουσία «τρομοκρατών από τη Συρία» που πολεμούν στις τάξεις των ένοπλων ομάδων στη Λιβύη, προειδοποιώντας ότι οι συνεχιζόμενες μάχες θα «έχουν καταστροφικές συνέπειες», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.



Η ‘Russia Today’ επικαλούμενη το ‘Ria Novosti’  αναφέρει τη δήλωση της Ζαχάροβα που εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις στην κατάσταση στη δυτική Λιβύη, ειδικά τον υψηλό αριθμό εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ένοπλες πολιτοφυλακές», όπως σημειώνεται.

«Υπάρχουν ένοπλοι μαχητές που παλεύουν στις τάξεις των πολιτοφυλακών της Τρίπολης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη Συρία, όπως είναι τα μέλη της Μετώπου αλ Νούσρα, που σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων και λειτουργεί τώρα με νέο όνομα, ως «Απελευθέρωση του αλ Σαμ».

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι στην ανθρωπιστική ανακωχή που διακήρυξε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χίφτερ με αφορμή τον μήνα του Ραμαζανιού και στο πλαίσιο της πανδημίας του νέου ιού της κορώνας «παρατηρούνται παραβιάσεις», λέγοντας ότι «οι ένοπλες ομάδες συνεχίζουν τις εχθροπραξίες».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε ότι "η συνέχιση αυτών των δράσεων θα επιδεινώσει τη συνολική κρίση που απειλεί τη Λιβύη και τον λαό της με καταστροφικές συνέπειες".

Η ανακοίνωση της Ζαχάροβα ήρθε μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου, Αχμέτ Μιτίκ, και του Επιτρόπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Μουχάμαντ Ταχίρα Σιάλα στη Μόσχα και της συνάντησής τους με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον αναπληρωτή του, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr