Η Ρωσία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για τη Λιβύη


Φωτό από την Al Ittihad.ae

Ιούνιος 6, 2020. 22:44

Η Ρωσία χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να διευθετήσει την κρίση στη Λιβύη, θεωρώντας την ως «καλή βάση» για την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας.



«Χαιρετίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και την θεωρούμε ως καλή βάση για την έναρξη μιας σοβαρής πολιτικής διαδικασίας», δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria Novosti».

Ο Μπογκντάνοφ ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά έκανε επίσης προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.


Το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι ανακοίνωσε κοινή και περιεκτική πολιτική πρωτοβουλία για την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη.


Υποστηρίζουν την «Διακήρυξη του Καΐρου» Σ.Αραβία και Ιορδανία

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας χαιρέτισαν τις αιγυπτιακές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή τους στο αίτημα του Αιγύπτου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι να σταματήσει η εμφύλια διαμάχη στη Λιβύη, σύμφωνα με την πρωτοβουλία που περιέχεται στη Διακήρυξη του Καΐρου σήμερα, Σάββατο. 


Το Βασίλειο επιβεβαίωσε την ικανοποίησή του σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες που απαιτούν τη διακοπή των συγκρούσεων.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr