Ξέσπασμα Ζόραν Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα



Ιούνιος 17, 2020. 23:13

Σκόπια.

Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν και το μέλλον μας, έγραψε ο ηγέτης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ στο λογαριασμό του στο FB,  με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας και διάδοσης της ‘μακεδονικής γλώσσας’ στο παλιό σχολείο «Ντίμιταρ Βλάχοφ» στο Λιομπόϊνο,  σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus, επικαλούμενο την εφημερίδα των Σκοπίων «Σλόμποντεν Πέτσατ».



«Είμαι υπερήφανος που πέρσι ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας καθιέρωσα την 5η Μαΐου ως Ημέρα της Μακεδονικής Γλώσσας,  είμαι υπερήφανος σήμερα για την υπέροχη εκδήλωση στο Λιομπόϊνο, ως υποστηρικτής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κέντρου Προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας», έγραψε ο Ζάεφ.


Είπε ότι «όσο υπάρχουν Μακεδόνες που ζούνε σε αυτήν τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες στο κόσμο, θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα και όσο θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχουν οι Μακεδόνες».


«Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και γνώρισα τον εαυτό μου,  η γλώσσα με την οποία συνεχίζω να ζω. Αυτή είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δασκάλα εκπαίδευσε και μεγάλωσε γενιές μαθητών. Αυτή είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών στη Βόρεια Μακεδονία, των μητέρων τους και του πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα που γράφονται τα προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα», σημειώνει ο Ζάεφ.


Σε όλη αυτή την αναφορά, ήταν σαν να απαντούσε στη θέση που κρατά η Βουλγαρία με την άρνηση της σλαβομακεδονικής γλώσσας.


Κατέληξε ο Ζάεφ:


«Άπαξ δια παντός, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν ενταχθεί στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών και κανείς δεν έχει πιο διλήμματα, κανείς δεν την αμφισβητεί πια», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr