Ο Θάτσι ακύρωσε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον- κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

«Ο Θάτσι ακύρωσε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον»





Ιούνιος 24, 2020. 23:19


Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι ενημέρωσε τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ότι δεν θα πάει στη συνάντηση στην Ουάσινγκτον, όπως σημειώνει η σερβική vesti-online.



Είχε προγραμματιστεί ο Θάτσι να συναντηθεί με τον Γκρενέλ και τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Ουάσινγκτον το Σάββατο 27 Ιουνίου.


- Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου μόλις μας ενημέρωσε ότι ακύρωσε το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, μετά την ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας. Σέβομαι την απόφασή του να μην παραστεί στις συζητήσεις έως ότου επιλυθούν τα νομικά ζητήματα αυτών των ισχυρισμών - ο Γκρενέλ έγραψε στο Twitter.


Σύμφωνα, εξάλλου, με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο ειδικός εισαγγελέας του Κοσσυφοπεδίου υποπτεύεται τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι και τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου Καντρί Βεσέλι, για εγκλήματα πολέμου.


Αυτό αναφέρεται σε δελτίου Τύπου της Ειδικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας. Το κατηγορητήριο απεστάλη στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης,  για το Κοσσυφοπέδιο, στις 24 Απριλίου.


Αναφέρει ότι ο Θάτσι και ο Βεσέλι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για 10 κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν κατηγορία για δολοφονίες, απαγωγές, παρενόχληση και βασανιστήρια.


«Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι  είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία σχεδόν 100 ανθρώπων, μεταξύ αυτών Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Σέρβων και εκπροσώπων άλλων εθνικών ομάδων και πολιτικών αντιπάλων».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr