Στρατός της Λιβύης: Τουρκικό φορτηγό πλοίο με στρατιωτικά οχήματα κατέπλευσε στη Μισράτα



Ιούνιος 2, 2020. 17:21

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Αχμέτ αλ Μισμάρι, επιβεβαίωσε ότι ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο είχε εντοπιστεί να αποπλέει από την Κωνσταντινούπολη και προσέγγισε στη Μισράτα με στρατιωτικά οχήματα, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκε επίσης ιταλικό πλοίο που πλησίασε το τουρκικό πλοίο, αλλά δεν το εμπόδισε. 



Ο αλ Μισμάρι πρόσθεσε: «Η πορεία του τουρκικού πλοίου συνέπιπτε  με αυτήν των τουρκικών φρεγατών που ήταν κοντά σε αυτό», σύμφωνα με το δίκτυο Sky News 


Ο στρατηγός Αχμέτ αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι ο λαός της Αλ Ασάμπα  χαιρέτισε την είσοδο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην πόλη τους και τη μάχη που κάνει ενάντια στην τρομοκρατία, τη μάχη του στρατού και του λαού.


Ο αλ Μισμάρι πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις για να απομακρύνουν τις πολιτοφυλακές, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες στρατιωτικές δράσεις στους άξονες της Τρίπολης.


Τόνισε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης διεξάγει επιχείρηση για να αποτρέψει την κίνηση ή τον ελιγμό του εχθρού. 


Ο Διευθυντής Ηθικής Καθοδήγησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ταξίαρχος Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε τις πρόσφατες μάχες που κατατρόπωσαν τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης, με επικεφαλής τις πολιτοφυλακές του Ζαουίγια.


Ο αλ Μαχτζούμπ εξήγησε ότι αυτό που συνέβη ήταν η εκδίωξη της πολιτοφυλακής από την πόλη αλ Ασάμπα, όταν  ξέσπασαν καταστροφές και λεηλασίες σε αυτήν, γράφει η αιγυπτιακή Youm7.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr