Αλβανός πρωθυπουργός στα Σκόπια;



Το DUI κάλεσε όλα τα αλβανικά κόμματα και τους Αλβανούς πολίτες να εκλέξουν έναν Αλβανό πρωθυπουργό, γράφει το πρακτορείο Makfax των Σκοπίων.

Ιούνιος 9, 2020. 22:11

«Όλα τα αλβανικά κόμματα στη Βόρεια Μακεδονία να ενωθούν για να εκλέξουν τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό της χώρας», αυτό ζητήθηκε από τον επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ένωσης για την Ένταξη»- DUI,  Αλή Αχμέτι, σε ομιλία του με την ευκαιρία της επετείου του κόμματός του, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με αυτό, το Σάββατο, ο Αχμέτι σε βίντεο που ανάρτησε ανέφερε την ανάγκη για ισότητα στους Αλβανούς, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, έχουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή καθώς και στην αντιμετώπιση της δικαιοσύνης.


«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε να έχουμε τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο Αχμέτι, προτρέποντας τα αλβανικά κόμματα να ενώσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου.


Στις εκλογές του 2016, το DUI, κέρδισε περίπου το 7% των ψήφων, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία.


Το κόμμα προσχώρησε στην κυβέρνηση συνασπισμού με τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Ζόραν Ζάεφ. Πριν από τον Ζάεφ είχε προβεί σε κυβερνητικό συνασπισμό με το VMRO-DPMNE στο οποίο τότε ηγούνταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σημειώνεται χαρακτηριστικά.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr