Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν για εικαζόμενη κατασκοπεία



Ιούνιος 8, 2020. 22:24

Η τουρκική αστυνομία προέβη σε προσαγωγή σήμερα δύο δημοσιογράφους στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με φερόμενη πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



Η  τουρκική Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση της Αστυνομίας συνέλαβε και ανέκρινε τον Ισμαήλ Ντουκέλ  του τηλεοπτικού καναλιού TELE1 και τον Μουτζεσέρ Γιλντίζ  της διαδικτυακής πύλης OdaTV.


Η πύλη ODATV ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος Γιλντίζ, ο οποίος κάνει στρατιωτικό ρεπορτάζ, συνελήφθη αφού η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά του, το έψαξε και κατάσχεσε ορισμένα υλικά.


Τον περασμένο μήνα, οι αρχές κατηγόρησαν επτά δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένων δύο εκδοτών του ODATV, ότι παραβίασαν το νόμο για το έργο των υπηρεσιών πληροφοριών, ειδικά με τη δημοσίευση του θανάτου ενός αξιωματικού της Υπηρεσίας Πληροφοριών που σκοτώθηκε στη Λιβύη και μεταφέρθηκε στην Τουρκία σε πλήρη μυστικότητα. 
Οι δημοσιογράφοι θα δικαστούν αυτό το μήνα, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr