Γαλλία και Αίγυπτος συμφωνούν στην υποστήριξη της νέας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για τη Λιβύη



Ιούνιος 7, 2020. 21:47

Κάιρο.

 Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του,  Σαμέχ Σουκρί, μετά τη διακοίνωση της πρωτοβουλίας του Καΐρου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.



Η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Αιγύπτου στη Λιβύη απαιτεί την κατάπαυση του πυρός από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και την υποχρέωση  των ξένων πλευρών να αποσύρουν τους μισθοφόρους, να διαλύσουν τις πολιτοφυλακές και να παραδώσουν τα όπλα τους, καθώς και να ολοκληρώσουν την πορεία των στρατιωτικών συνομιλιών 5 + 5 στη Γενεύη.


Ο Λε Ντριάν εξήρε τις προσπάθειες του Καΐρου για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η οποία είπε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας του.


Ο Γάλλος διπλωμάτης επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Παρισιού στην επανάληψη της πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.


Τόνισε επίσης τη σημασία της ενοποίησης των θεσμών της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εκτός από τη διοργάνωση κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Address Libya


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας


Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ αλ Σίσι συνομίλησε τηλεφωνικά την Κυριακή για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε μετά την πρωτοβουλία της Διακήρυξης του Καΐρου που ανακοινώθηκε το Σάββατο, δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία.


Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο αλ Σίσι εξήγησε τη θέση της Αιγύπτου σχετικά με την κρίση της Λιβύης, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και τον τερματισμό του χάους που προκαλείται από εγκληματικές και τρομοκρατικές πολιτοφυλακές.


Ο αλ Σίσι είπε επίσης ότι η Αίγυπτος υποστηρίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό της παράνομης εξωτερικής επέμβασης στις υποθέσεις της Λιβύης, η οποία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου, όπως σημειώνει η Ahram Online.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr