Αναλυτής Φάτος Λουμπόνια: Η θέση του Έντι Ράμα βλάπτει την Αλβανία

 

 

Ιούνιος 26, 2020. 08:52

Ο πολιτικός αναλυτής Φάτος Λουμπόνια, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Real Story» στο τηλεοπτικό κανάλι “News 24”, μιλώντας για την ομιλία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο αλβανικό κοινοβούλιο σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Χασίμ Θάτσι και του Βεσέλι από την Ειδική Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου, είπε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εθνικιστική γλώσσα.


Ο Λουμπόνια τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ανησυχεί ο Έντι Ράμα, αφού ο ίδιος παλαιότερα εξέφρασε διαφορετική άποψη,  όταν ο τότε πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι κατηγορήθηκε για εγκλήματα και πόλεμο και τώρα μιλά διαφορετικά. 

Ο πολιτικός αναλυτής τόνισε ότι η ομιλία του Ράμα στο κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, βλάπτει την Αλβανία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα Βαλκάνια σήμερα ξεπερνούν τα εθνικά μίση και ο πολιτισμός μεταξύ των λαών είναι προτιμητέος «για αυτό γίνονται διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή ομιλία του Ράμα ήταν επιθετική απέναντι στο διεθνές δικαστήριο. Η δήλωση του Ράμα ήταν αντιφατική, και έρχεται σε αντίθεση με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με το όραμα που έχουμε με τη δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο κατά κάποιο τρόπο καταλαβαίνω. Όταν κλήθηκε από το Δικαστήριο ο Χαραντινάι είπε ότι η κλήση ήταν προσωπική, τώρα που ήρθε η σειρά των άλλων κατηγόρησε το δικαστήριο πολύ άγρια», είπε ο Λουμπόνια.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι πιστεύει ότι η στάση αυτή του Δικαστηρίου πόνεσε την Αλβανία. Αλλά, πως μπορείτε να κατηγορήσετε ένα δικαστήριο που διαλεύκανε τόσο βίαια εγκλήματα πολέμου για εθνικισμό;

«Ανεξάρτητα από το εάν ο Θάτσι και ο Βεσέλι είναι ένοχοι ή όχι, υπάρχουν 1000 αγνοούμενοι, και ο Ράμα πρέπει αυτό να το σκεφθεί. Η στάση του Ράμα είναι επιβλαβής για την Αλβανία», δήλωσε ο Λουμπόνια.



Balkan Web

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr